"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Привласнення палива на 2 мільярди: екскерівник "Укртатнафти" отримав ще одну підозру

Середа, 17 травня 2023, 13:37 -

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомили ще про одну підозру в заволодінні чужим майном колишньому виконувачу обов’язків першого заступника голови правління компанії "Укртатнафта" (2019-2022 рр).

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Бюро не називає імені підозрюваного, але у той період виконувачем обов'язків першого заступника голови правління "Укртатнафти" був Руслан Ляпка.

"Детективи БЕБ встановили нові факти правопорушень, скоєних службовими особами нафтопереробної компанії.

Реклама:

Через мережу магістральних нафтопроводів вони незаконно перемістили понад 72 тисячі тонн нафти-сирця з митних складів на територію нафтопереробного заводу для подальшого виготовлення світлих нафтопродуктів. Потім паливо було реалізовано без відображення у бухгалтерському та податковому обліках. Орієнтовна вартість продукції становить понад 2 млрд грн", - заявили в БЕБ.

Там додали, що підозрюваний наразі перебуває під вартою.

Раніше детективи БЕБ повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків першого заступника голови правління ПАТ "Укртатнафта" в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень-лютий 2022 року майже на 1,3 млрд грн.

Реклама:

Також колишньому головному бухгалтеру нафтопереробної компанії повідомили про підозру у пособництві в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень 2022 року на суму понад 605 млн грн.

"Детективи БЕБ вже забезпечили відшкодування 605 млн гривень у згаданому кримінальному провадженні. Кошти вже поступили до державного бюджету", - резюмували в БЕБ.

Нагадуємо:

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру колишньому директору "Укртатнафти", який перебуває під вартою, в ухиленні від сплати ще 687 мільйонів гривень податків. Компанія додатково перерахує в бюджет несплачені кошти.

ПАТ "Укртатнафта" перерахувала до бюджету 531 мільйон гривень після початку розслідування СБУ та БЕБ щодо корупції колишнього менеджменту ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртатнафта".

Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Економічна правда

Реклама: