UBS може провести найбільше у світі за пів року скорочення співробітників

Середа, 5 квітня 2023, 11:10 -

Поглинання банком UBS свого конкурента Credit Suisse спричинить скорочення 30% співробітників. Реалізація планів зі звільнення до 36 тис співробітників стане найбільшим у світі скороченням персоналу за останні шість місяців.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що UBS випередить Amazon з планами ліквідації 30 тис робочих місць

"Голова правління Credit Suisse Аксель Леманн вибачився на щорічних зборах акціонерів банку за те, що не зміг врятувати 167-річного кредитора. UBS не коментує звільнення", - пише агентство.

Реклама:

Bloomberg додає, що швейцарська газета SonntagsZeitung на початку тижня першою повідомила про плани USB на 30% скоротити персонал у рамках поглинання Credit Suisse Group AG.

Як зазначає видання, з 1 жовтня 2022 року керівники різних секторів бізнесу звільнили майже 538 тис співробітників по всьому світу.

За розмірами запланованих скорочень на другому місці після UBS - Amazon, який звільнить близько 30 тис. співробітників. Meta Platforms йде третьою зі скороченням 21 тис співробітників.

Реклама:

Загалом персонал скоротили 760 компаній, у середньому - на 10%, 108 компаній здійснили скорочення, не вказавши, з якою кількістю співробітників вони розлучилися.

Майже половина скорочень (240 тис звільнених) була проведена всього двома десятками компаній, включаючи FedEx, Ikea і Philips. У технологічному секторі відбулися найбільші втрати - майже третина від загальної кількості скорочень.

Нагадаємо:

Генеральна прокуратура Швейцарії розпочала розслідування для збору інформації про потенційні злочини, які могли мати місце навколо поглинання UBS Group кризового банку Credit Suisse.

Читайте також: Крах Credit Suisse: як 167-річний швейцарський банк збанкрутував за тиждень і чому США знову "друкують" долари

Економічна правда

Реклама: