"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарська прокуратура розслідує угоду з поглинання Credit Suisse

Понеділок, 3 квітня 2023, 17:55 -

Генеральна прокуратура Швейцарії розпочала розслідування для збору інформації про потенційні злочини, які могли мати місце навколо поглинання UBS Group кризового банку Credit Suisse.

Про це пише Bloomberg.

Угода, підписана минулого місяця, може призвести до скорочення загальної кількості працівників на 30%: до 11 тис у Швейцарії і ще 25 тис по всьому світу, повідомила в неділю швейцарська газета SonntagsZeitung, посилаючись на неназваного топ-менеджера UBS.

Минулого тижня керівники швейцарського банку заявили, що вони прагнуть якнайшвидше прояснити ситуацію зі скороченням робочих місць, але поки що занадто рано називати точні цифри.

Реклама:

Генеральна прокуратура Швейцарії заявила в неділю, що працює над збором інформації про "численні аспекти", пов'язані з поглинанням, не уточнивши, що саме вона шукає. Згідно із заявою, головний федеральний прокурор наказав національним і регіональним органам влади провести розслідування.

Багаторічні скандали в Credit Suisse призвели до прискореного падіння довіри до банку минулого місяця, кульмінацією якого стало поглинання його давнім конкурентом за посередництва уряду на суму 3,3 мільярда доларів. UBS заявив, що, за його оцінками, за рахунок скорочення штату можна заощадити близько $6 млрд.

"З огляду на актуальність подій", головний федеральний прокурор "має намір активно виконувати свій мандат і обов'язок сприяти чистоті швейцарського фінансового центру і створив систему моніторингу з метою вжиття негайних заходів у разі виникнення будь-яких обставин, що підпадають під його юрисдикцію", - заявили в прокуратурі.

Реклама:

Генеральний прокурор наказав національним і регіональним органам влади "провести розслідування і зібрати інформацію", щоб "проаналізувати і виявити можливі правопорушення", йдеться в заяві. Швейцарська газета NZZ am Sonntag раніше припускала, що розслідування може бути зосереджене на тому, хто передав інформацію про поглинання до його завершення.

Щодо скорочення робочих місць UBS заявив, що надасть ясність, як тільки зможе. Хоча було зрозуміло, що очікуються значні звільнення, банк розглядає утримання талантів як значну частину ризиків, пов'язаних із здійсненням поглинання.

Читайте також: Крах Credit Suisse: як 167-річний швейцарський банк збанкрутував за тиждень і чому США знову "друкують" долари

Економічна правда

Реклама: