"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія запросила Федорова на зустріч міністрів цифровізації країн G7

Понеділок, 3 квітня 2023, 13:50 -

Уряд Японії запросив віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова взяти участь у зустрічі міністрів з питань цифровізації країн "Групи семи" (G7).

Про це пише Kyodo News.

Як зазначає Kyodo, у межах підготовки до травневого саміту країн G7, який розпочнеться в Хіросімі 19 травня, Японія почне приймати серію міністерських зустрічей, прагнучи провести дискусії з низки питань, які включають війну Росії проти України, проблеми енергопостачання та постачання продовольства, а також глобальну економіку.

"Загалом протягом цього року в Японії заплановано 15 особистих зустрічей на рівні міністрів, що є найбільшою кількістю, яку азійська країна приймала за час свого головування в G7.

Реклама:

Напередодні триденного саміту G-7, що розпочнеться 19 травня, заплановано дев'ять міністерських зустрічей.

Першою на черзі дводенна зустріч міністрів, відповідальних за питання клімату, енергетики та довкілля, яка відбудеться 15 квітня у Саппоро в найпівнічнішій префектурі Хоккайдо", - йдеться у статті.

Зокрема, усунення вразливостей у комунікаційній інфраструктурі буде обговорюватися, коли міністри, відповідальні за цифрові питання, зберуться 29-30 квітня.

Реклама:

"За словами японських урядовців, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розглядає можливість поїздки до Японії, щоб приєднатися до зустрічі і розповісти, як його країна впоралася з російськими кібератаками", - пише видання.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський прийняв запрошення прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди взяти участь у саміті країн "Групи семи", що відбудеться у травні в Хіросімі. Він візьме участь у саміті онлайн.

Економічна правда

Реклама: