Російський "Аерофлот" через санкції вперше в історії відправив свій літак на ремонт до Ірану

Понеділок, 10 квітня 2023, 16:10 -

Російська авіакомпанія "Аерофлот" на тлі західних санкцій уперше в історії відправила свій літак на ремонт до Ірану.

Про це пише РБК із посиланням на два джерела, близьких до авіаперевізника. Інформацію підтвердив представник компанії.

"5 квітня широкофюзеляжний лайнер Airbus A330-300 з реєстраційним номером RA-73700 перелетів до Тегерана, де повітряне судно обслужать технічні фахівці найбільшого іранського перевізника Mahan Air", - йдеться у повідомленні.

За словами джерел РБК, можливість техобслуговування в Ірані "Аерофлот" обговорював кілька місяців.

Реклама:

"Ключове завдання відправки першого A330 на ремонт у Mahan Air - обслуговування стійок шасі літака. Раніше для цих цілей "Аерофлот" використовував потужності інших провайдерів, зокрема гонконгської HAECO. Влітку 2021 року перевізник підписав нову довгострокову угоду з обслуговування та капітального ремонту компонентів літаків із цією компанією", - пише РБК.

Але міжнародні санкції, ухвалені у відповідь на вторгнення РФ в Україну, зачепили, зокрема, послуги ремонту та постачання запчастин російським перевізникам.

Як зазначає видання, "Аерофлот" - найбільша російська авіакомпанія, в парку якої на 1 квітня було 178 літаків виробництва Airbus і Boeing.

Реклама:

Нагадаємо:

Російські авіаперевізники просять регуляторів дозволяти у виняткових випадках збільшувати інтервали обслуговування західних літаків - авіакомпанії вже відправили пропозиції до Росавіації та Ространснагляду.

Найбільша лізингова компанія світу AerCap подала позов до страховиків з вимогою виплатити 3,5 млрд доларів за літаки, які залишились в Росії.

У 2022 році в Росії зупинили польоти дев’ять місцевих авіакомпаній, у чотирьох із них Росавіація призупинила основний документ - сертифікат експлуатанта, у ще однієї - сертифікат був анульований.

Економічна правда

Реклама: