"Cпрацювала філософія розбитих вікон: вона їх не побачила": Пишний про візит голови МВФ від України

Четвер, 23 березня 2023, 12:57 -

Укладання нової програми Міжнародного валютного фонду з Україною стало наслідком, передусім, політичної волі після візиту голови МВФ Кристаліни Георгієвої в Україну.

Про це йдеться у статті ЕП.

Як розповів  голова НБУ Андрій Пишний, активна робота над підготовкою до місії МВФ, яка передувала угоді на рівні персоналу про цю програму, почалася після повернення директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої з України.

Тоді очільницю фонду вразило не тільки руйнування, а й здатність здатність українців пристосовуватися та підтримувати роботу критичної та фінансової інфраструктури у надскладних умовах. За словами Пишного, Георгієва була дуже вражена тим, наскільки чистим і охайним є Київ военного часу. 

Реклама:

"Тут мабуть спрацювала філософія розбитих вікон: вона їх не побачила. І це дуже важливий момент, адже говорить про стійкість і спроможність України на ментальному рівні, не лише на рівні звітів, які ми готуємо", – наголошує голова НБУ.

Читайте більше у матеріалі: Історичне рішення. Як нова програма МВФ дозволить Україні залучити понад 50 мільярдів доларів

Нагадуємо:

Реклама:

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо нової програми на суму 15,6 млрд дол терміном у 4 роки

Реклама: