Google запускає чат-бота Bard, щоб конкурувати з ChatGPT

Середа, 22 березня 2023, 09:22 -

Компанія Google запустила чат-бота Bard, який повинен скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI. Наразі програма відкрита лише для тестувальників. 

Про це повідомляє Financial Times.

Google розпочав запуск чат-бота, свого першого окремого продукту зі штучним інтелектом для споживачів. Компанія заявила, що Bard працюватиме окремо від пошукової системи Google. 

Google заявив, що Bard генеруватиме відповіді лише англійською мовою, а не у вигляді комп'ютерного коду чи іншими мовами, і поки що надаватиме доступ за принципом "хто перший прийшов - той і отримав". Наразі тестування доступне користувачам, які зареєструються у списку очікування у США та Британії. 

Реклама:

Bard побудований на основі технології штучного інтелекту Google, відомої як LaMDA, або Мовна модель для діалогових застосунків. ШІ "вчився" на текстових даних, взятих з усього Інтернету, а також на результатах пошуку Google, що було додатковим рівнем навчання. Це означає, що Bard з меншою ймовірністю буде суперечити сам собі і надавати невірну інформацію. 

Чат-боти були серед першої хвилі споживчих продуктів, побудованих на основі так званого генеративного ШІ – технології, яка використовує величезні обсяги тексту, створеного людиною, для створення правдоподібних відповідей на запити. 

Минулого тижня Google оголосив про вдосконалення ШІ в Google Workspace, який включає Google Docs, Gmail і конкуруючі таблиці Excel, та продемонстрував, як його інструменти можуть писати електронні листи на основі кількох підказок, використовуючи різні тональності.

Реклама:

Запуск Bard відбувся майже через чотири місяці після того, як конкурентна компанія OpenAI, яку фінансує Microsoft, привернув увагу світової громадськості публічним випуском свого чат-бота ChatGPT.

Реклама: