Україна продовжує переговори з Туреччиною щодо розміщення плавучих електростанцій

Середа, 15 лютого 2023, 17:58 -

Україна продовжить переговори з Туреччиною щодо використання турецьких плавучих електростанцій для постачання електроенергії в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго за підсумками зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

"Сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема використання турецьких плавучих електростанцій для постачання електроенергії в Україну", - йдеться у повідомленні.

"Плавучі електростанції - це можливість забезпечення генерацією певного регіону, це один з елементів децентралізації енергосистеми. Особливо це важливо в умовах, коли росія продовжує щодня атакувати наші енергооб’єкти", - заявив Галущенко.

Реклама:

За його словами, українська і турецька сторони домовилися продовжити перемовини з цього питання, приділивши особливу увагу безпеці плавучих електростанцій та місцям їх розташування.

Нагадаємо:

Державний енерготрейдер "Енергетична компанія Україна" ("ЕКУ") підписав із турецькою компанією Karpowership меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у сфері електропостачання та використання плавучих електростанцій.

Реклама:

Раніше турецька суднобудівна компанія Karpowership, яка є виробником, оператором і власником флоту енергокораблів, заявляла, що веде переговори про відправку плавучих електростанцій в Україну.

Економічна правда

Реклама: