"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відтермінування виплат за євробондами заощадило $6 мільярдів держбюджету - Мінфін

П'ятниця, 10 лютого 2023, 18:09 -

Завдяки реструктуризації боргу за євробондами вдалось зекономити близько 6 мільярдів доларів бюджетних коштів.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з представниками американського J.P. Morgan, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Очільник Мінфіну подякував представникам холдингу за тривалу співпрацю під час війни. Зокрема, JP Morgan надавали підтримку у проведенні переговорів з інвесторами в українські активи щодо відстрочки платежів за суверенними єврооблігаціями. Переговори було проведено у рекордно короткі строки. 

"Завдяки досягнутій домовленості з кредиторами України щодо призупинення виплати за боргами до кінця 2024 року було заощаджено близько 6 млрд доларів США бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також сторони обговорили залучення іноземних інвестицій у відновлення України.

"Відбудова країни не може складатися лише з пільгового фінансування міжнародних партнерів. Вартість реконструкції становитиме сотні мільярдів доларів. Уряд України зацікавлений у створенні сприятливого середовища для залучення приватних інвестицій", – зазначив Марченко.

Серед пріоритетних сфер для залучення приватних інвестицій у Мінфіні закцентували увагу на енергетиці, природних ресурсах, IT та аграрному секторі.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: