"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін звільнив керівний склад Митниці

Середа, 1 лютого 2023, 15:36

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 1 лютого, визнав таким, що втратило чинність розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державної митної служби (ДМС) на Вячеслава Демченка. Таким чином уряд фактично звільнив його з посади в.о. голови митної служби, до призначення на яку Демченко керував Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил ДМС.

Джерело: співрозмовники ЕП в Кабінеті міністрів, Telegram-канал уряду.

Новим головою ДМС у статусі в.о. призначений заступник Демченка Сергій Звягінцев.

Крім того, рішенням уряду з посади першого заступника голови ДМС звільнений Олександр Шуцький. Інформація щодо причин для звільнення вказаних осіб поки що відсутня.

Реклама:

Кабмін також відсторонив від виконання повноважень та порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Держмитслужби Руслана Черкасського.

Державну політику у митній сфері здійснює Міністерство фінансів. Відповідно, свого часу, подання на призначення Вячеслава Демченка керівником ДМС здійснив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадуємо:

Реклама:

У середу голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив про звільнення керівного складу Державної митної служби.

Реклама: