Скандал навколо Міноборони: Шмигаль доручив розробити оновлену систему закупівель

Понеділок, 30 січня 2023, 18:51 -

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити оновлену систему закупівель для армії.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Глава уряду провів нараду щодо закупівель Міністерство оборони з цим відомством, Мінекономіки, Держаудитслужбою, СБУ та ДБР.

"Доручив розробити оновлену систему, яка збалансує дотримання секретності та публічний контроль за закупівлями для армії. Обов'язковим елементом такої системи має стати публікація цін на продукти й товари", – написав він.

Реклама:

Також прем’єр ініціював створення робочої групи для реалізації цього завдання. Під головуванням міністра економіки група розгляне питання можливості створення окремого розділу в Prozorro для військових потреб.

Нагадуємо:

Раніше Zn.ua з посиланням на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Міноборони назвало цю інформацію брехнею та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ.

Реклама:

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував раніше оприлюднену в ЗМІ інформацію про закупівлі продуктів для потреб армії за цінами в 2-3 рази вищими, ніж у роздрібних мережах, – в ціну входять не лише продукти, а й послуги з їх доставки та приготування їжі, а стосовно ціни яєць – в документі припустились технічної помилки.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування щодо закупівель продуктів для військових Міністерством оборони ще до публікації інформації в ЗМІ.

У Верховній Раді збираються написати закон, який зробить більш прозорими закупівлі під час воєнного стану. Так нардепи відреагували на інформацію, що Міністерство оборони нібито закуповує продукти харчування за завищеними цінами.

Реклама: