"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укртрансгаз почав сертифікацію за європейськими правилами: що це дає

Понеділок, 30 січня 2023, 10:59

Український оператор газосховищ Укртрансгаз подав до енергетичного регулятора запит на проведення сертифікації за європейськими правилами.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що Укртрансгаз офіційно заявив про готовність до сертифікації оператора газосховищ за європейськими правилами і подав до Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) відповідний запит.

Таким чином компанія розпочала здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ, що набула чинності 25 січня.

Реклама:

"Команда Укртрансгазу зібрала та підготувала всі необхідні для сертифікації документи у максимально стислі терміни, адже ми усвідомлюємо важливість цієї процедури для безпеки постачання газу не тільки в Україні, а й у Європі", – розповів очільник Укртрансгазу Роман Малютін.

Наразі Регулятор розпочинає перевірку документів, отриманих разом із запитом, та з’ясування важливих для умов сертифікації обставин. 

Компанія зазначила що готується до попереднього рішення НКРЕКП та його повідомлення Секретаріату Енергетичного Співтовариства. 

Реклама:

Як раніше пояснювали в Укртрансгазі, сертифікація дозволить "Укртрансгазу" вийти на ринок підземних газосховищ ЄС, а завдяки проходженню такої сертифікації в українські ПСГ почнуть надходити на зберігання стратегічні запаси газу країн ЄС.

Нагадуємо:

В Україні 13 грудня ухвалили два рішення, завдяки яким вихід "Укртрансгазу" на ринок підземних газосховищ ЄС став на крок ближчим.




Реклама: