ВАКС відмовив в арешті Коболєва

Понеділок, 23 січня 2023, 17:55 -

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) залишив без задоволення клопотання про застосування запобіжого заходу відносно ексглави "Нафтогазу" Андрія Коболєва у вигляді тримання під вартою.

Про це йдеться у трансляції судового засідання.

"Клопотання старшого детектива НАБУ ... про застосування запобіжого заходу у вигляді тримання під вартою відносоно підозрюваного Коболєва залишити без задоволення. Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС протяго 5 днів з дня її оголошення", - заявив слідчий суддя Олег Федоров.

Повний текст ухвали буде оголошений 30 січня.

Реклама:

Нагадаємо:

У четвер, 19 січня, НАБУ і САП повідомили про підозру ексочільнику "Нафтогаз України" Андрію Коболєву – його підозрюють у заволодінні понад 229 млн грн у вигляді премії за перемогу в арбітражі проти "Газпрому".

Коболєв у своєму Facebook прокоментував повідомлення про підозру у справі.

Реклама:

"Розуміючи, що відбувається її [підозри] підготовка, коли знаходився за кордоном, відразу повернувся в Україну, щоб не давати привід для звинувачень, що я кудись втік чи ховаюсь. Цього точно робити не збираюсь, а збираюсь доводити свою правоту", – написав Коболєв.

Прокурор САП просив застосувати до ексголови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 млн грн.

Вищий антикорупційний суд оголосив перерву в засіданні з розгляду запобіжного заходу ексголові правління "Нафтогазу" Андрію Коболєву, призначивши наступне на 23 січня.

Читайте аналіз підозри Коболєву в дайджесті: Коболєв отримав підозру через премію, перша приватизація морського порту: підсумки тижня для ДП

Економічна правда

Реклама: