"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Goldman Sachs скоротить інвестиції в управління активами, які впливали на прибуток: причина

Понеділок, 23 січня 2023, 10:45 -

Підрозділ з управління активами фінансового конгломерату Goldman Sachs Group значно скоротить 59 мільярдів доларів альтернативних інвестицій, які вплинули на прибутки банку.

Про це пише Reuters із посиланням на одного з керівників банку.

Гігант з Уолл-стріт планує продати свої позиції протягом наступних кількох років і замінити частину цих коштів на своєму балансі зовнішнім капіталом, розповів в інтерв'ю Reuters головний інвестиційний директор з управління активами Goldman Sachs Джуліан Солсбері.

"Я б очікував побачити значне зниження з поточних рівнів", - сказав Солсбері. "Рівень інвестицій не впаде до нуля, тому що ми продовжимо інвестувати у фонди", - додав він.

Реклама:

"Четвертий квартал для Goldman був похмурим. Як і інші банки, що зазнають труднощів у зв'язку з призупиненням укладання угод з компаніями, Goldman звільняє понад 3 000 співробітників у рамках найбільшого раунду скорочень з часів фінансової кризи 2008 року", - нагадує Reuters.

За словами керівника, банк надасть більш детальну інформацію про свій план управління активами 28 лютого. Альтернативні активи можуть включати приватний капітал або нерухомість на противагу традиційним інвестиціям, таким як акції та облігації.

Скорочення інвестицій на балансі банку може зменшити волатильність його прибутків, вважає Марк Наррон, старший директор з питань північноамериканських банків рейтингового агентства Fitch Ratings.

Реклама:

За його словами, скорочення інвестицій також зменшує обсяг так званих активів, зважених на ризик, які використовуються регуляторами для визначення розміру капіталу, який повинен мати банк.

Згідно з оприлюдненими минулого тижня результатами діяльності Goldman Sachs, чистий дохід від управління активами і капіталом знизився на 39% до $13,4 млрд у 2022 році, а дохід від інвестицій в акції і боргові зобов'язання впав на 93% і 63% відповідно.

Згідно з результатами, 59 мільярдів доларів альтернативних інвестицій, що знаходяться на балансі, скоротилися з 68 мільярдів доларів роком раніше. Ці позиції включають $15 млрд інвестицій в акціонерний капітал, $19 млрд кредитів і $12 млрд боргових цінних паперів, а також інші інвестиції.

Економічна правда

Реклама: