"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шмигаль закликав МАГАТЕ до санкцій проти "Росатома"

Середа, 18 січня 2023, 20:58 -

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до Міжнародної організації з атомної енергетики із закликом про накладення санкцій на російську корпорацію "Росатом".

Про це він заявив у ході спільного брифінґу з очільником МАГАТЕ Рафаелем Ґроссі.

Шмигаль звернувся до Ґроссі з проханням про накладення санкцій на "Росатом" – одну з найбільших російських держкорпорацій, яка досі уникає західних санкцій. Тож Шмигаль закликав обмежити права і привілеї Росії в МАГАТЕ та припинити співпрацю з агресором у ядерній сфері.

Він нагадав, що щороку від продажу сирого урану, послуг з його збагачення та будівництва атомних електростанцій "Росатом" заробляє близько 9 млрд доларів. Шмигаль висловив свою впевненість у тому, що "більшість цих коштів у разі їх отримання піде на фінансування війни, фінансування ракет, які вбивають мирних українців та наражають на ядерну небезпеку увесь цивілізований світ".

Реклама:

Загалом портфель закордонних замовлень компанії становить 200 млрд доларів.

"Ми продовжуємо наполягати на обмеженні прав та привілеїв Росії у МАГАТЕ та припиненні співпраці з Росією у ядерній сфері. Тому закликаємо членів МАГАТЕ та наших інших партнерів підтримати цю ініціативу", – резюмував прем’єр.

Санкції проти російської атомної енергетики є одними з ключових на 2023 рік. Більше про це читайте у статті: "Всерйоз ще нічого не починали". Чи вичерпали себе санкції проти Росії?

Реклама:
Реклама: