Президентка Єврокомісії розповіла, що буде в 10-му пакеті санкцій ЄС проти Росії

Вівторок, 17 січня 2023, 18:55 -

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що в Європейському Союзі готують десятий пакет санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це фон дер Ляєн заявила в інтерв’ю CNN у вівторок.

За її словами, десятий пакет санкцій "буде головним чином зосереджений на закритті лазівок, на тому, щоб покінчити з ухилянням від санкцій, і на запровадженні вагомих наслідків для тих, хто обходить санкції Європейського Союзу".

Польські ЗМІ раніше повідомляли, що у Брюсселі прискорили роботу над десятим пакетом санкцій та сподіваються ухвалити його до саміту Україна-ЄС у Києві. Іншою датою-орієнтиром для затвердження пакета називають річницю повномасштабного нападу РФ на Україну - 24 лютого.

Реклама:

З неофіційних коментарів відомо, що обговорюють додаткові обмеження проти російських пропагандистських ресурсів та нові відключення російських банків від SWIFT, також - синхронізацію санкцій щодо Білорусі із секторальними санкціями, які вже запроваджені проти Росії. Польща та Литва закликають ЄС до санкцій проти атомного сектора Росії.

Десятий пакет санкцій від ЄС планують скоординувати з країнами G7.

Європейська правда

Реклама:
Реклама: