В енергосистемі залишається дефіцит, Укренерго очікує його зменшення на вихідних 

П'ятниця, 13 січня 2023, 11:33 -

У п’ятницю в енергосистемі України зберігається дефіцит потужності, проте з потеплінням на вихідних очікується зменшення споживання.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Зазначається, що наразі споживання електроенергії знаходиться на рівні четверга, і дефіцит особливо виражений у ранковий та вечірній максимуми споживання. 

"Водночас вже на вихідні очікується поступове  потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання", – додає оператор.

Реклама:

Для забезпечення балансу в енергосистемі у всіх областях тривають планові відключення світла, до областей доведені ліміти споживання на час з 02:00 до 24:00. Оператор нагадує, що перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі, і для їхнього попередження застосовуються аварійні відключення.

В Укренерго нагадали, що дефіцит в енергосистемі є наслідком масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, російськими окупантами тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. 

Реклама:
Реклама: