FTX повернула понад $5 мільярдів активів, але масштаби втрат клієнтів все ще невідомі

Середа, 11 січня 2023, 20:45 -

Криптовалютна біржа FTX повернула понад $5 млрд ліквідних активів, але масштаби втрат клієнтів в результаті її краху все ще невідомі.

Про це пише Reuters із посиланням на адвоката збанкрутілої компанії, заснованої Семом Бенкманом-Фрідом.

Компанія, яка рік тому оцінювалася в 32 мільярди доларів, подала заяву про захист від банкрутства в листопаді, і американські прокурори звинуватили Бенкмана-Фріда в організації шахрайства, яке могло коштувати інвесторам, клієнтам і кредиторам мільярди доларів.

"Ми виявили понад 5 мільярдів доларів кешу, ліквідної криптовалюти і ліквідних інвестиційних цінних паперів", - заявив адвокат FTX Енді Дітдеріх американському судді з питань банкрутства в штаті Делавер на початку слухань в середу.

Реклама:

Дітдеріх також повідомив, що компанія планує продати нестратегічні інвестиції, які мали балансову вартість в 4,6 мільярда доларів.

Однак, за словами Дітдеріха, юридична команда все ще працює над створенням точних внутрішніх записів, і фактичний дефіцит клієнтів залишається невідомим. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США оцінила зниклі кошти клієнтів у понад 8 мільярдів доларів.

За оцінками адвоката FTX, вартість арештованих активів становила лише 170 мільйонів доларів, тоді як влада Багамських островів називає цифру в 3,5 мільярда доларів. За словами Дітдеріха, вилучені активи в основному складаються з власного та неліквідного токену FTX, який є дуже мінливим у ціні.

Реклама:

Американський суддя з питань банкрутства Джон Дорсі в штаті Делавер в середу задовольнив прохання FTX зберегти в таємниці 9 мільйонів імен клієнтів FTX. Але він дозволив тримати імена в таємниці лише три місяці, а не шість місяців, як хотіла FTX.

Юридична команда FTX також шукала схвалення в середу для процедур продажу дочірніх компаній LedgerX, Embed, FTX Japan і FTX Europe.

Згідно з судовими документами FTX, філії відносно незалежні від більш широкої групи FTX, і кожна з них має свої власні відокремлені рахунки клієнтів і окремі управлінські команди.

Криптовалютна біржа заявила, що не має наміру продавати жодну з компаній, але отримала десятки небажаних пропозицій і планує провести аукціони, починаючи з наступного місяця.

На додаток до продажу філій, юрист компанії в середу заявив, що FTX припинить свою семирічну спонсорську угоду з відеогрою League of Legends, яка почалася в 2021 році.

Нагадаємо:

Сем Бенкман-Фрід, засновник збанкрутілої криптовалютної біржі FTX, був заарештований 12 грудня на Багамських островах після пред’явлення звинувачень прокуратурою США.

Засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда, якого арештували на Багамах за запитом США, американські регулятори звинуватили в здійсненні багаторічної схеми обману інвесторів.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід вирішив погодитися на екстрадицію із Багамських островів в США для пред'явлення звинувачень в шахрайстві.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід був доставлений під вартою ФБР із Багамських островів в США, де його звинувачують в шахрайстві. А співзасновник FTX Гері Ванг та ексголова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину у шахрайських діях і співпрацюють зі слідством.

Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід буде звільнений під заставу в 250 мільйонів доларів, поки він чекає суду за звинуваченнями у шахрайстві та відмиванні грошей.

Клієнти збанкрутілої криптобіржі FTX подали позов до суду у справі про банкрутство проти ексгендиректора FTX Сема Бенкмана-Фріда та інших посадовців біржі в надії бути першими в черзі на відшкодування коштів.

Читайте також: Крах FTX: як Сем Бенкман-Фрід завалив криптогіганта вартістю 30 мільярдів доларів

Економічна правда

Реклама: