Україна отримала чергову партію Starlink від Польщі – Шмигаль

П'ятниця, 30 грудня 2022, 15:20 -
 
Фото: Telegram Шмигаля

Україна отримала чергову партію Starlink - 30 грудня вони відправляться в "Пункти незламності", а також для підтримки медичної й енергетичної сфери.

Про це написав у Telegram прем’єр Денис Шмигаль.

"Дуже важливо, щоб українці залишалися на зв'язку з близькими, а критична інфраструктура продовжувала працювати, попри найскладніші ситуації", - заявив Шмигаль.

"Хочу подякувати братському польському народові, польському уряду та прем’єр-міністру Матеушу Моравецькому за швидку допомогу в кризовий час, яка без зволікань була надана", - додав прем'єр.

Реклама:

За його словами, це вже третя партія Starlink, яку Україна отримує від Польщі. І перша частина великої партії, яку чекають до кінця січня.

"Це одна з найбільших партій від наших польських друзів.

Старлінки вже поїхали в Пункти незламності по всій країні. Ще частину передаємо на підтримку енергетичної та медичної сфер. Щоб українці були на звʼязку під час блекаутів, а об’єкти критичної інфраструктури могли працювати в найскладніших умовах", - додав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Це вже третя партія Starlink від Польщі. Разом з попередніми - це близько 20 тисяч терміналів, зазначив міністр.

Реклама:

"Команда Мінцифри продовжує вести перемовини зі SpaceX та партнерами, щоб Україна отримала ще більше Старлінків", - написав Федоров.

Нагадаємо:

Україна уклала угоду з компанією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска про отримання тисяч додаткових антен Starlink - більше 10 тисяч антен будуть відправлені в Україну в найближчі місяці.

Економічна правда

Реклама: