У Німеччині запрацював перший LNG-термінал

Середа, 21 грудня 2022, 18:18 -

У Німеччині в середу – на день раніше запланованого терміну – розпочав роботу перший імпортний термінал зрідженого природного газу на узбережжі Північного моря в місті Вільгельмсгафен.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

За повідомленням німецької компанії-імпортера газу Uniper, перший газ із судна-терміналу Höegh Esperanza був поданий до новозбудованого з'єднувального газопроводу невдовзі після 9:00 у середу.

"Той факт, що перший газ вже сьогодні проходить через наш LNG-термінал у Вільгельмсхафені, є ще одним доказом рішучості, з якою всі учасники проекту рухають його вперед. Зараз починається тестова фаза, яка повинна завершитися до кінця лютого", – повідомив агентству DPA представник Uniper Хольгер Кретц.

Реклама:

На етапі введення в експлуатацію в газову мережу через термінал буде постачатися від 15 до 155 гігават-годин природного газу на добу. Газ також буде використаний для введення в експлуатацію новозбудованого з'єднувального газопроводу довжиною близько 26 кілометрів від Вільгельмсхафена до Етцеля у Східній Фризії.

Комерційна експлуатація плавучого терміналу планується з середини січня з максимальною потужністю близько 155 гігават-годин на добу. Тоді ж термінал прийме перше судно зі скрапленим газом. Термінал щорічно подаватиме до мережі близько шести відсотків газу, який споживає Німеччина.

Про завершення будівництва інфраструктури термінала в місті Вільгельмсгафен стало відомо у листопаді. Його завершили приблизно за шість місяців, що для Німеччини поки є рекордним темпом і потребувало винятків зі стандартних процедур.

Реклама:

Як повідомлялося, Німеччина готує загалом чотири плавучі LNG-термінали, щоб замінити російський газ. Завдяки зрідженому природному газу Німеччина сподівається у 2023 році замістити 50-60% газу, який раніше отримувала з Росії.

Європейська правда

Реклама: