"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ пом'якшив обмеження для волонтерів та благодійних фондів  

Субота, 5 листопада 2022, 13:30 -
 
getty images

Нацбанк розширив перелік товарів оборонного призначення для їх придбання за кордону і спростив умови щодо задоволення заявок на купівлю іноземної валюти для благодійних фондів.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Так, із 5 листопада внесено зміни щодо доповнення тепловізорами та низкою інших приладів у перелік товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати за кордоном фізичні особи – волонтери:

  • волонтери – фізичні особи мають змогу розраховуватися гривневими платіжними картками за кордоном без обмежень;
  • фізичні особи мають змогу купувати валюту та переказувати її за кордон (у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн в еквіваленті).

Додається, що до відповідного переліку також входять: рації, бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

Реклама:

Також банки під час задоволення заявок на купівлю іноземної валюти для імпортних контрактів не враховуватимуть залишки коштів у іноземній валюті на рахунках благодійних фондів та не вимагатимуть їх продажу чи використання. 

Дане рішення було ухвалене з огляду на те, що іноземна валюта може надходити на рахунки благодійних фондів як допомога з цільовим призначенням. Воно не матиме значного впливу на міжнародні резерви;

Нагадаємо:

Реклама:

З моменту запуску валютних депозитів за офіційним курсом Національного банку українці відкрили 2,5 тисячі таких вкладів.

Завдяки благодійній акції "Смілива гривня" він Нацбанку на потреби Збройних сил вдалось зібрати майже 5 мільйонів гривень.

Реклама: