Уряд скасував конкурсний відбір на посаду голови "Нафтогазу" та вніс зміни до статуту

П'ятниця, 4 листопада 2022, 12:15 -

Кабінет Міністрів на засіданні у четвер, 3 листопада, змінив статут "НАК Нафтогаз України та скасував проведення конкурсного відбору на посаду голови правління.

Про це йдеться у розпорядженнях уряду №1233 та №1234.

У постанові №1234 вноситься зміна до пункту 11 постанови Кабміну "Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки". Тепер порядок відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки не застосовуватиметься для відбору кандидатів (кандидатур) на посаду голови правління "Нафтогазу".

Постанова №1233 змінює статут НАК. Зокрема, наглядовій раді надається право приймати рішення шляхом заочного голосування (опитування). Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість кількісного складу членів наглядової ради.

Реклама:

Крім цього, у статуті залишили положення про призначення голови правління зборами акціонерів за поданням наглядової ради.

Нагадуємо:

Кабінет Міністрів на засіданні у четвер, 3 листопада, призначив ексміністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Нацагентство з питань запобігання корупції попередило, що призначення Олексія Чернишова на посаду голови НАК "Нафтогаз" є незаконним, але зміни до статуту можуть розблокувати такий крок.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов у середу, 2 листопада, подав у відставку. Днем раніше уряд звільнив голову правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Реклама: