Співробітники Twitter подали до суду через заплановані Маском скорочення – Bloomberg

П'ятниця, 4 листопада 2022, 11:31 -

Співробітники Twitter Inc. подали до суду на компанію через план Ілона Маска скоротити близько 3700 робочих місць на платформі соціальних медіа – компанія робить це без належного повідомлення, чим порушує федеральне законодавство та законодавство Каліфорнії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Скорочення персоналу Twitter мали розпочатися в п'ятницю, про що компанія повідомила співробітників в електронному листі. Маск планує позбутися половини штату, виконавши плани скоротити витрати на платформі, яку він придбав минулого місяця за 44 мільярди доларів.

Натомість федеральний закон забороняє великим компаніям масово звільняти працівників без попереднього повідомлення принаймні за 60 днів.

Реклама:

У позові міститься прохання до суду видати наказ, який зобов’язує Twitter дотримуватися закону WARN і забороняє компанії вимагати від співробітників підписувати документи про відмову від їхнього права брати участь у судовому процесі.

"Ми подали цей позов сьогодні ввечері, щоб переконатися, що працівники знають, що вони не повинні відмовлятися від своїх прав і що вони мають можливість відстоювати свої права", — сказала адвокат Шеннон Лісс-Ріордан.

Лісс-Ріордан подала до суду на Tesla Inc. за аналогічні претензії в червні, коли очолюваний Маском виробник електромобілів звільнив близько 10% працівників.

Реклама:

Тоді Tesla виграла рішення федерального судді в Остіні, яке змусило працівників у цій справі подавати свої позови в закритому арбітражі замість відкритого суду.

"Тепер ми побачимо, чи збирається він продовжувати тикати носом у закони цієї країни, які захищають працівників. Схоже, що він повторює ту саму ігор, що й у Tesla", – додала Лісс-Ріордан.

Нагадуємо:

Віднедавна власник та CEO Twitter, мільярдер Ілон Маск починає процес скорочення штату Twitter, про що він повідомив співробітників в електронному листі.

Новий очільник Twitter Ілон Маск планує звільнити до половини співробітників Twitter в рамках масштабного скорочення витрат компанії.

Три топменеджери Twitter залишають компанію після закриття угоди про її купівлю мільярдером Ілоном Маском, вони отримають понад 100 млн доларів вихідної допомоги та інших виплат.

Американський мільярдер, очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск почав керувати Twitter, а попереднє керівництво залишило штаб-квартиру.

Реклама: