Канада завершила випуск 5-річних облігацій на 500 мільйонів доларів для підтримки України

Середа, 30 листопада 2022, 18:55 -

Уряд Канади успішно завершив випуск 5-річних Облігацій суверенної підтримки України (Ukraine Sovereignty Bond) на суму 500 млн доларів, за допомогою яких канадці зможуть допомогти з фінансуванням для України.

Про це йдеться у заяві Міністерства фінансів Канади.

"Ці кошти допоможуть уряду України продовжувати надавати основні послуги українцям цієї зими, такі як виплата пенсій, закупівля палива та відновлення енергетичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інвестори - переважно канадці, а попит на облігаці з боку фізосіб становить близько 50 млн доларів.

Реклама:

Загалом йдеться про широке коло канадських та міжнародних інституційних інвесторів, уряди різних рівнів та міжнародні офіційні установи, такі як центральні банки.

"Облігації надають можливість канадцям висловити солідарність з Україною, купуючи таку облікацію номіналом від 100 канадських доларів, що повністю підкріплюється кредитним рейтингом ААА", - йдеться у заяві.

Після переговорів з Україною суму, яка відповідає доходам від облігацій, перерахують Україні у вигляді позики через МВФ.

Реклама:

"Випуск облігацій користувався значним попитом серед інвесторів у Канаді та за кордоном, загальна сума заявок на них склала 500 мільйонів доларів США, а піврічний відсотковий дохід за облігаціями склав 3,245 відсотка. Облігації підлягають погашенню 24 серпня 2027 року - у День Незалежності України, коли власники облігацій отримають повну суму своїх початкових інвестицій.

Облігації  суверенної підтримки України є доповненням до прямої фінансової допомоги Україні з боку уряду Канади у розмірі 2 млрд канадських доларів у 2022 році, які вже були виплачені. Загальна сума фінансової допомоги Канади, включно з цим випуском облігацій, становить 2,5 мільярда доларів", - заявили у Мінфіні Канади.

"Дякую за підтримку Джастіну Трюдо, Христі Фріланд та всім канадцям, які купили облігації", - прокоментував у Twitter прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Про випуск спеціальних облігацій на підтримку України раніше оголосив канадський прем'єр Джастін Трюдо. 

Економічна правда

Реклама: