У суботу в Херсоні розпочнуть тестово подавати електроенергію

П'ятниця, 25 листопада 2022, 20:15 -

У суботу, 26 листопада, у деокупованому Херсоні планується здійснити тестове ввімкнення електромереж.

Про це повідомляє пресслужба "Херсонобленерго".

"Незважаючи на надскладну ситуацію, ми продовжуємо працювати. Наразі стан енергосистеми України складний, щойно нормалізується робота Південноукраїнської АЕС у оселях херсонців почне з’являтися електроенергія", - сказав голова правління компанії Ігор Сафронов.

Він додав, що в подачі електроенергії застосовуватимуться екстремальні обмеження, так як основні джерела енергоживлення зруйновані, працюватиме резервна лінія електропередач, яка має обмежену пропускну здатність. 

Реклама:

"В першу чергу будуть заживлені об’єкти критичної інфраструктури – об’єкти водопостачання та медичні заклади. Тож просимо з розумінням віднестися до ситуації", – наголосив керівник обленерго.

За його словами, ремонти тривають також на повітряній лінії, яка дасть змогу відновити роботу водопроводу "Дніпро – Миколаїв", який постачав до Миколаєва питну воду.

Нагадуємо:

Реклама:

"Укрзалізниця" забезпечила вокзал Херсона резервним живленням та терміналами Starlink – вокзал став другою точкою в місті, де можна зарядити мобільні телефони та під’єднатись до мережі.

Перші базові станції мобільних операторів у Херсоні через відсутність світла працюють на генераторах та терміналах Starlink.

Телекомунікаційний оператор "Укртелеком" почав ремонтно-відновлювальні роботи в деокупованій частині Херсонської області.

Реклама: