Кількість кібератак на енергетичну інфраструктури з початку війни зросла на третину – Міненерго

Понеділок, 21 листопада 2022, 20:05 -

З початку великої війни кількість кібератак на обʼєкти енергетичної інфрастуркутури України збільшилась на третину – до понад 1,2 мільйона порівняно з 0,9 мільйона кібератак з весь 2021 рік.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров, передає Інтерфакс-Україна.

"Наразі росіяни продовжують намагатися "покласти" нашу енергосистему, застосовуючи і кібератаки, і прямі фізичні атаки ракетами й дронами. Загальна кількість кібератак за дев'ять місяців війни становить понад 1,2 млн випадків. Кількість DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній та міністерства - 50, для порівняння з початку фіксації такого типу атак із 2019 року їх було лише п'ять", – сказав чиновник під час Energy Security Forum 2022 у понеділок.

Водночас, високий рівень кіберзахисту українського енергосектору не дав змоги країні-агресору Росії, яка почала здійснювати інтенсивні кібератаки на український енергосектор ще до 24 лютого, досягти мети.

Реклама:

Сафаров відзначив ефективну роботу кіберцентрів, що функціонують на базі НЕК "Укренерго" та НАК "Нафтогаз України", зазначивши, що динаміка та інтенсивність блокування тих чи інших ресурсів кіберфахівцями збільшилася в сотні разів і за час війни досягла цифри +20 тис.



Реклама: