"Смілива гривня": в НБУ розповіли, яку суму для ЗСУ зібрали

Середа, 2 листопада 2022, 16:40 -

Завдяки благодійній акції "Смілива гривня" він Нацбанку на потреби Зброойних сил вдалось зібрати майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Під час збору, який тривав з 1 серпня по 31 жовтня, на потреби армії збирали монети.

Кожен міг передати для допомоги українським військовим монети номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень через банки-партнери, а також магазини COMFY та ТРЦ "Голлівуд" у Чернігові.

Реклама:

Крім того, охочі мали можливість передати і неплатіжні монети 1, 2, 5, 25 копійок, вкинувши їх до скриньки у відділеннях ПУМБу або в НБУ (м. Київ, Контрактова площа, 2а).  

Усі зібрані кошти було перераховано на спецрахунок Нацбанку, відкритий для потреб сил оборони України.

"Ми надзвичайно вдячні кожному, хто робить свій внесок у перемогу, навіть, якщо йдеться лише про 10 копійок. Війна триває, і підтримка українським захисникам зараз потрібна, як і в перші дні війни. Українці це добре розуміють і постійно об’єднуються, щоб допомагати та підтримувати захисників України на фронті", – прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан. 

Реклама:

Він додав, що цінним є те, що до акції зі збору монет на потреби оборони активно долучалися діти та навчальні заклади. Участь у акції взяли 2 573 навчальні заклади з усіх куточків України, зокрема, з окупованих територій. 

Однак через те, що багато людей не встигли взяти участь у акції через ракетні обстріли та перебої зі світлом, НБУ спільно з Ощадбаном вирішили продовжити благодійний збір монет – до 04 листопада включно їх ще можна буде перерахувати на спецрахунок у межах акції "Смілива гривня" у відділеннях Ощадбанку.

Нагадуємо:

На середину жовтня Нацбанк уже переказав на потреби військових 20,8 млрд грн, за минулий тиждень на спецрахунок надійшло майже 125 млн грн.

Реклама: