Туреччина змінює вимоги до страхування танкерів – це вплине на поставки нафти із РФ

П'ятниця, 18 листопада 2022, 16:47 -

Туреччина попередила світових відвантажувачів нафти, що їм потрібно буде довести, що вони застраховані, аби перетнути життєво важливі протоки країни - це може обмежити поставки російської нафти, оскільки нові санкції ЄС набувають чинності в грудні.

Про це пише Bloomberg з посиланням на лист Міністерства транспорту Туреччини.

Нове правило починає діяти з 1 грудня, за кілька днів до того, як ЄС і Велика Британія введуть додаткові обмеження на російську торгівлю, що значно ускладнить отримання страховки танкерами, які перевозять нафту.

Оскільки страховка покриває все - від розливу нафти до зіткнення, Туреччина фактично намагається захистити свої води, але це також може вплинути на потік мільйонів барелів російської сирої нафти, що експортується.

Реклама:

Відповідно до нових вимог суднам, які перевозять нафту, необхідно мати лист від страхової компанії, який підтверджує наявність у судна P&I-страхування (Protection and Indemnity, "захист і компенсація").

"Така форма страхування дозволить Анкарі покрити свою відповідальність у разі завдання шкоди довкіллю, вантажу або третім особам, а також штрафи та стягнення під час експлуатації своїх судів", - йдеться у циркулярі Міністерства транспорту Туреччини.

Директор турецької установи, що регулює морські перевезення, підтвердив наявність листа і сказав, що мотивом для цього було дотримання санкцій ЄС, хоча Туреччина не є їх частиною.

Реклама:

Нові правила вплинуть на танкери з російською сировиною, якщо їм не вдасться отримати страхові гарантії на відшкодування збитків у разі надзвичайних подій, таких як розлив нафти.

Рішення пов'язане з необхідністю забезпечити безпеку проток, заявив посадовець.

Як пише Bloomberg, під загрозою може опинитися весь експорт російської нафти з Новоросійська – близько 650 тис барелів на добу.

Економічна правда

Реклама: