"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США та Україна планують розпочати виробництво малих модульних реакторів 

Неділя, 13 листопада 2022, 13:38 -
 
getty images

Уповноважений президента США з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко анонсували пілотний проєкт, в рамках якого планують будувати малі модульні ядерні реактори (ММР).

Про це повідомляє пресслужба Державного департаменту США.

Зазначається, що проєкт спрямований на проведення першого у своєму роді пілотного промислового виробництва чистого палива з ММР за допомогою електролізу твердих оксидів, що дозволить підтримати енергетичну безпеку України. 

"Серед партнерів-учасників проєкту – міжнародний консорціум Аргонської національної лабораторії, НАЕК "Енергоатом", РНБО України та Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, а також приватні компанії Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, NuScale Power, Samsung C&T і Starfire Energy", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також Керрі оголосив про створення "Проєкт Фенікс", який покликаний прискорити перехід вугільних електростанцій у Європі на ММР.

Нагадаємо:

Міжнародні партнери України надають гуманітарну підтримку у відновленні електроенергетичного сектора, зруйнованого російськими ракетними ударами.

Реклама:

Реклама: