Криптогігант FTX подав заяву про банкрутство, а гендиректор йде з посади: причини

П'ятниця, 11 листопада 2022, 17:14 -

Криптовалютна біржа FTX почне процедуру банкрутства в США, а її виконавчий директор Сем Бенкман-Фрід піде у відставку після кризи ліквідності у компанії, яка викликала втручання регуляторів по всьому світу.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву компанії.

У заяві йдеться, що FTX та її афілійований криптовалютний фонд Alameda Research та приблизно 130 інших компаній розпочали добровільне провадження у справі про банкрутство за статтею 11 у штаті Делавер.

Як писало Reuters з посиланням на джерела, FTX намагалася залучити близько 9,4 мільярда доларів від інвесторів і конкурентів, оскільки біржа прагнула врятувати себе після того, як клієнти почали виводити кошти.

Реклама:

"Скрутне становище знаменує собою швидкий розворот для Бенкмана-Фріда, 30-річного крипто-менеджера, чий статок оцінювався Forbes приблизно в 17 мільярдів доларів всього два місяці тому", - додає агентство.

FTX ще недавно була третьою криптобіржею у світі. Її крах почався зі статті на Coindesk про кризу ліквідності, яка вийшла 2 листопада і викликала втечу інвесторів.

Новини про кризу ліквідності на FTX, яка в січні оцінювалася в 32 мільярди доларів з інвесторами, включаючи SoftBank і BlackRock, вплинула на котирування криптовалют у всьому світі.

Реклама:

Вартість основних криптовалют різко впала, а біткоїн впав до найнижчого рівня майже за два роки, що завдало ще більшого болю сектору, вартість якого впала приблизно на дві третини в цьому році, оскільки центральні банки посилили кредитування.

У середу на тлі даних про інфляцію в США біткоїн виріс більш ніж на 10% до 17 641 долара, ознаменувавши відновлення після різкого падіння протягом двох сесій поспіль до 15 632 доларів в середу, що є найнижчим рівнем з кінця 2020 року.

Cтаном на 17:05 за Києвом біткоїн торгувався по 16 963 дол.

 
Котирування біткоїна за останній тиждень
Coindesk

Нагадаємо:

Найбільша криптобіржа світу Binance вирішила не купувати іншу велику криптобіржу FTX, яка переживає "кризу ліквідності".

Економічна правда

Реклама: