"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ердоган закликав Путіна продовжувати зернову угоду

Вівторок, 1 листопада 2022, 17:55 -

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом РФ Владіміром Путіним заявив про необхідність продовження зернової угоди.

Про це йдеться у заяві канцелярії турецького лідера, пише "Європейська правда".

Ердоган заявив, що Туреччина продовжує виступати з необхідними ініціативами перед усіма сторонами для вирішення проблем, пов'язаних з реалізацією Стамбульського меморандуму щодо поставок зерна.

"Заявивши, що він впевнений у тому, що вони налагодять співпрацю, орієнтовану на вирішення цього питання, як і багатьох інших питань, президент Ердоган сказав, що якщо вдасться конструктивно вирішити зернову кризу, то він також заохочуватиме кроки, які будуть зроблені для повернення до переговорів", - йдеться у заяві.

Реклама:

Раніше глава МЗС Туреччини повідомив, що Ердоган планує телефонні розмови з Путіним та українським президентом Володимиром Зеленським з приводу зернової угоди.

Нагадаємо, за два дні відтоді, як Росія заявила про призупинення своєї участі у зерновій ініціативі, через "зерновий коридор" в обох напрямках пройшли 17 суден, більшість - на вихід.

Читайте детальніше про те, чи є шанс зберегти зерновий коридор після російської істерики.

Реклама:

Дивіться також нове відео ЄвроПравди: Зернова угода без РФ? Вже працює - кораблі пішли! Чи дотисне Туреччина?

Європейська правда

Реклама: