Авторинок РФ за три квартали впав на 60%

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 11:40 -

У вересні та за підсумками трьох кварталів авторинок РФ падає майже на 60%  - серед лідерів залишається Lada, як єдина бюджетна пропозиція, російські ГАЗ та УАЗ, а також китайські бренди зі своїми кросоверами.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на дані Асоціації європейського бізнесу.

Зазначається, що більшість іноземних брендів не поповнюють склади.

Так, у вересні продажі легкових та легких комерційних автомобілів у Росії впали на 59,6%, до 46,7 тис штук. Дані не включають звіти BMW, Mercedes-Benz, а також Chery та її марку Exeed - вони звітують лише поквартально.

Реклама:

За дев'ять місяців продаж скоротився на 59,8%, до 506,7 тис штук.

"Лідером ринку залишається АвтоВАЗ: продажі автомобілів під брендом Lada у вересні навіть показали зростання на 20%, до 20,6 тис штук.

При цьому Lada Granta - фактично єдина пропозиція в сегменті бюджетних масових автомобілів в РФ. Тільки на цю модель за місяць прийшлося 13,4 тис машин. У плюсі, крім російського бренду, опинилась реалізація китайського Changan - зростання на 74%, до 789 штук. Китайський Haval показав незначне падіння продажів - на 2%, до 3,4 тис машин", - йдеься у статті.

Реклама:

Нагадаємо:

Продажі російського автовиробника "АвтоВАЗ" за підсумками першого півріччя 2022 року впали у 2,7 рази (62,7%), у річному вимірі червневі продажі компанії скоротилися в 5,4 рази (на 81,3%).

У травні російський автопром показав падіння виробництва легкових автівок на 96,7% у річному вимірі.

Після повномасштабного вторгнення іноземні автовиробники почали зупиняти або призупиняти виробництво в Росії. Наприклад, японський автовиробник Nissan вирішив призупинити виробництво в РФ на 6 місяців - у компанії вважають, що ситуація в Україні стане ще "серйознішою і затяжнішою".

Натомість російські активи французької автомобілебудівної компанії Renault перейшли у державну власність РФ.

Економічна правда

Реклама: