"Росатом" створив "керуючу" компанію для окупованої ЗАЕС: відповідь "Енергоатома"

Середа, 5 жовтня 2022, 14:18 -
 
Енергоатом

Російська державна корпорація "Росатом" створила акціонерне товариство "Експлуатаційна організація Запорізької АЕС" з реєстрацією в Москві, яке має на меті керувати окупованою ЗАЕС.

Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"Нікчемні рішення Росатома щодо створення товариства "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" з юридичною адресою в Москві є агонією уявного божевільного світу країни-агресора, в якому тепер дійшли до створення псевдопідприємств з назвами українських компаній", – йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" додали, що до цієї компанії окупанти намагаються затягнути працівників ЗАЕС, які понад 7 місяців продовжують роботу на стантії в режимі окупації.

Реклама:

"Щодня відчуваючи це божевілля на собі, вони продовжують забезпечувати ядерну й радіаційну безпеку України та Європи",  – додали в компанії.

Також в НАЕК наголосили, що Україна і весь цивілізований світ знають, що Запорізька АЕС продовжить працювати в Україні, згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в "Енергоатомі".

Нагадуємо:

Реклама:

Україна розглядає можливість перезапуску Запорізької АЕС, що наразі окупована росіянами, для забезпечення її безпеки з наближенням низьких температур.

Президент РФ Владімір Путін підписав "договори" про анексію окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Росіяни окупували ЗАЕС 4 березня, відтоді окупанти регулярно обстрілювали об’єкт, що загрожує ядерною катастрофою. 

25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі. Відтоді окремі енергоблоки поверталися в мережу на невеликі проміжки часу, але з 11 вересня вона повністю зупинена. Відновлено зв’язок із другою резервною лінією електропередач.

6 вересня МАГАТЕ оприлюднило звіт про візит в Енергодар і підтвердило, що Росія тримає військовий персонал і військову техніку на території Запорізької АЕС.

Економічна правда



Реклама: