В НБУ призначили шостого заступника голови: що про нього відомо

Вівторок, 25 жовтня 2022, 09:59 -

Шостим заступником голови Національного банку став Дмитро Олійник – раніше він працював у Міністерстві фінансів та економічному блоці Офісу президента.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Олійник приступив до виконання своїх обов'язків із 25 жовтня, а напередодні Рада НБУ під час засідання призначила його на посаду за поданням голови Нацбанку Андрія Пишного.

Новий заступник голови регулятора працює у фінансовій системі України з 2005 року, працював як в українських, так і міжнародних банках. З 2013 року працював у міжнародній компанії PwC, де надавав консалтингові послуги банкам в регіоні Центральної і Східної Європи та українським держбанкам.

Реклама:

У 2017 році перейшов працювати в Ощадбанк на посаду директора департаменту кредитних ризиків та оцінки активів, згодом – директором генерального департаменту з управління ризиками цього державного банку.

В Ощаді він пропрацював два роки, після чого очолив Департамент фінансової політики Міністерства фінансів, а з травня 2021 року і до призначення в НБУ був генеральним директором директорату з питань економічної політики Офісу президента.

Олійника призначили на вакантну посаду заступника, що означає, що вперше голова НБУ отримав шістьох заступників. Таким чином, Олійник на посаді заступника займатиметься небанківськими фінансовими установами. 

Реклама:

Нагадуємо:

На початку жовтня ексочільник Ощадбанку Андрій Пишний став новим головою Національного банку – його призначення підтримали у залі Верховної Ради.

Реклама: