Суд скасував купівлю Ferrexpo 40% акцій Полтавського ГЗК: у Жеваго планують оскаржувати рішення

Вівторок, 20 вересня 2022, 11:57 -

Компанія Ferrexpo plc бізнесмена Костянтина Жеваго програла апеляцію у судовому спорі з колишніми акціонерами про визнання недійсним договору купівлі-продажу 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК).

Про це йдеться у біржовому повідомленні компанії.

Суд у першій інстанції Ferrexpo виграла у травні 2021 року, і заявила, що продовжить захищати свої інтереси та інтереси своїх акціонерів і вивчає всі варіанти, включаючи право на оскарження цього рішення в українському Верховному Суді.

"На підставі подробиць судового рішення, наданих апеляційним судом, керівництво вважає, що Ferrexpo має вагомі аргументи для захисту своєї позиції", – додали в компанії.

Реклама:

У 2002 році компанії, пов'язані з Жеваго придбали зазначені акції у чотирьох офшорних компаній: Trimcroft Services Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited і Gilson Investments Limited.

Згодом після проведення декількох додаткових емісій, у результаті яких та серії інших перепродажів, а також примусового викупу акцій у міноритаріїв єдиним акціонером ПГЗК стала гірничорудна компанія Ferrexpo, що котирується на Лондонській фондовій біржі.

У 2005 році чотири компанії звернулися до суду з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу і проведення додаткових емісій. 

Реклама:

Після тривалого періоду судових розглядів усі претензії було повністю відхилено у 2015 році.

Наприкінці 2020 року зазначені колишні акціонери ПГЗК знову оскаржили цю угоду в українському суді.



Реклама: