"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ford скоротить 3000 робочих місць у рамках переходу до виробництва електромобілів

Вівторок, 23 серпня 2022, 11:36 -

Компанія Ford Motor скоротить 3000 штатних і контрактних робочих місць, переважно в Північній Америці та Індії, під час реструктуризації, щоб наздогнати Tesla Inc у гонитві розробок програмно-керованих електромобілів.

Про це пише Reuters.

Виконавчий директор Ford Джим Фарлі місяцями говорив, що, на його думку, у Ford занадто багато людей і що недостатня кількість робочої сили має необхідні навички, оскільки автомобільна промисловість переходить на електромобілі та цифрові послуги.

У компанії заявили, що "реорганізують та спрощують функції в усьому бізнесі". Скорочення персоналу зачепить усі підрозділи компанії, більш детальну інформацію співробітникам обіцяли надати наприкінці цього тижня.

Реклама:

В електронному листі співробітникам йдеться, що структура витрат компанії "неконкурентоспроможна порівняно з традиційними та новими конкурентами".

Акції Ford впали на 4,8% під час торгів на тлі більшого падіння на Уолл-стріт.

Зростання цін на акумулятори, сировину та доставку створює додатковий тиск на Ford та інших автовиробників. Тим не менш, Ford дотримується свого прогнозу прибутку за весь рік, незважаючи на вищі витрати на 3 мільярди доларів через інфляцію.

Реклама:

Компанія Ford почала розділяти свою діяльність на електромобілі, авто з двигунами внутрішнього згоряння та комерційні автомобілі.

Компанія-конкурент General Motors Co наприкінці 2018 року вжила заходів щодо скорочення 14 000 робочих місць, готуючись прискорити реалізацію своєї стратегії виробництва електромобілів.

Економічна правда

Реклама: