"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція першою в Європі заборонила рекламу викопного палива

Понеділок, 22 серпня 2022, 20:56 -

Франція стала першою країною в Європі, яка заборонила рекламу викопного палива – такою була обіцянка французького президента Емманюеля Макрона під час передвиборчої кампанії навесні цього року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Ідею ухвалити такну заборону ще у 2019 році запропонували делегати конвенції з питань зміни клімату. Вони спершу висунули пропозицію заборонити будь-яку рекламу нафтових компаній.

Пізніше обмеження дещо послабили: дозволяється реклама палива, яке хоча б частково є відновлюваним або відповідає певним критеріям. На спонсорство жодних обмежень не встановлюється.

Реклама:

Відповідно до рішення влади Франції, мережі супермаркетів, приміром, не зможуть рекламувати дешеве пальне для автомобілів. Для природного газу рекламу заборонять з початку 2023 року.

Рішення розкритикували як екоактивісти, які назвали його половинчастим, так і енергетичні компанії, які вважають його нерозумним із огляду на стрімке зростання цін на енергоносії в Європі.

Вища рада з питань клімату Франції раніше заявила, що дії країни по боротьбі з глобальним потеплінням "зростають, але залишаються недостатніми".

Реклама:

Сам Макрон під час обрання президентом на другий термін пообіцяв до 2030 року зменшити шкідливі викиди Франції на 40% у порівнянні з рівнем 1990 року.

Як повідомлялося, магазини у Франції зобов’яжуть зачиняти двері під час використання кондиціонерів, в іншому разі доведеться сплатити штраф.

Реклама: