"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Імпорт російського вугілля до Китаю у липні досяг 5 річного максимуму

Субота, 20 серпня 2022, 18:00 -

 
gettyimages

Імпорт російського вугілля до Китаю у липні збільшився на 14% у порівнянні з минулим роком і досяг найбільшого рівня за останні п'ять років.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого місяця Китай імпортував з Росії 7,42 мільйона тонн вугілля. Це був найвищий місячний показник з початку 2017 році. У червні та липні 2021 року імпорт вугілля склав 6,12 млн тонн та 6,49 млн тонн відповідно.

Реклама:

Західні країни уникали російського вугілля напередодні набуття чинності санкцій ЄС щодо чорного золота РФ. Заборона змусила Росію продавати вугілля зі знижками таким країнам як Китай та Індія.

Російське енергетичне вугілля з теплотворною здатністю 5500 кілокалорій (ккал) наприкінці липня коштувало близько 150 доларів за тонну на основі вартості та фрахту, тоді як вугілля такої ж якості в австралійському порту Ньюкасла оцінювалося в понад 210 доларів за тонну наприкінці липня.

Деякі китайські трейдери очікують, що в четвертому кварталі до Китаю надходитиме більше російського вугілля, коли комунальні підприємства на півночі Китаю створять запаси для зимового опалювального сезону.

Реклама:

Натомість липневі індонезійські поставки, в основному дешевого енергетичного вугілля низької якості з теплотворною здатністю нижче 3800 ккал, склали 11,7 млн ​​тонн. Це на 22% більше, ніж у червні, але на 40% менше, ніж роком раніше. Китай скоротив загальний імпорт вугілля в останні місяці на тлі різкого зростання внутрішнього виробництва.

Додається, що митні дані Китаю показали нульове відвантаження вугілля з Австралії в липні.

Нагадаємо:

В ЄС 1 серпня набуває чинності ембарго на імпорт вугілля з Росії - такий захід включили в п'ятий пакет санкцій, ухвалений 7 квітня 2022 року.

Реклама: