"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США на рік скасували 25% імпортних мит на українську сталь

Понеділок, 9 травня 2022, 19:15 -

Міністерство торгівлі США оголосило про призупинення дії 232 митних тарифів на українську сталь на один рік.

Про це йдеться у заяві відомства.

"Металургійна промисловість України має винятково важливе значення для економічної потужності країни, у ній працює кожен 13 українець.

Деякі з найбільших сталеливарних підприємств України були серед тих, хто найбільше постраждав від варварства Путіна, а сталеливарний завод у Маріуполі ("Азовсталь"  - ред.) став символом рішучості України у протистоянні агресії Росії.

Реклама:

Багато металургійних заводів України продовжували платити зарплати, допомагати з продовольством і навіть надавати притулок своїм працівникам під час бойових дій. Попри бойові дії, деякі українські заводи навіть відновили виробництво", - заявляють в Мінторгівлі США.

"Ми не можемо просто захоплюватися силою духу українського народу - ми повинні підтримувати його та підтримувати одну з найважливіших галузей економіки для економічного добробуту України.

Щоб металургійні заводи продовжували бути економічним рятівним колом для народу України, вони повинні мати можливість експортувати свою сталь. Сьогоднішнє оголошення є сигналом для українського народу, що ми прагнемо допомогти йому процвітати перед обличчям агресії Путіна, і що їхня робота створить сильнішу Україну як сьогодні, так і в майбутньому", - заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Доповнено.

Як пояснила міністр економіки України Юлія Свириденко, мова йде про зупинення дії 25% мит, запроваджених 2018 року адміністрацією Трампа.

"Скасування цих мит стане поворотним моментом у торговельних відносинах між Україною та США", - написала Свириденко у Facebook.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: