"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фрідман каже, що не має стосунку до заарештованих в Альфа-банку Україна коштів

Понеділок, 2 травня 2022, 20:40 -
 
getty images

Російський олігарх Михайло Фрідман заперечує звинувачення правоохоронців про виведення через український Альфа-банк коштів, на які раніше було накладено арешт.

Про це він заявив у коментарі Інтерфакс-Україна.

"Я не маю жодного стосунку до цієї транзакції і дізнався про неї із преси", – зазначив він. "Я повною мірою усвідомлюю серйозність санкцій і мені ніколи не спало б на думку брати участь в авантюрах із виведення коштів". 

За інформацією учасників банківського ринку, повідомляє агентство, на рахунках у банку, на які було накладено арешт, акумулювалися кошти для подальшої виплати за борговими зобов'язаннями перед українськими інвесторами – власниками паперів.

Реклама:

Пресслужба Альфа-банку Україна у коментарі ЕП підтвердила, що за рішенням суду в межах розслідування Бюро економічної безпеки "кошти на рахунках компаній, про які йде мова, тимчасово заблоковано".  

Раніше повідомлялося, що БЕБ викрив спробу "одного з російських олігархів" легалізувати та вивести з України 1,1 млрд грн через "підконтрольні кіпрські компанії та належний їм банк". За даними ЕП, йшлося про Михайла Фрідмана та офшорні компаній, через які він та його партнери володіють Альфа-банком Україна – ABH Holdings S.A та ABH Ukraine Limited.

У БЕБ заявили, що винуватці розпочали втілювати схему заздалегідь для уникнення можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій або націоналізації.

Альфа-Банк Україна наголосив, що працює в законодавчому полі України та з'ясовує обставини цієї ситуації.

Нагадуємо:

Суд за клопотанням Офісу генпрокурора наклав арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха Михайла Фрідмана та його партнерів вартістю 470 млн грн на рахунках в Альфа-банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: