ЗМІ: криптобіржа Binance торік погодилась передати дані клієнтів спецслужбам РФ. Компанія спростовує

Неділя, 24 квітня 2022, 11:30 -

Агентство Reuters повідомило, що найбільша криптобіржа світу Binance торік погодилася передати Росфінмоніторингу дані російських користувачів. Компанія це спростовує.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

Агентство пише, що у квітні 2021 року керівник Binance у Східній Європі Гліб Костарєв погодився передати російським спецслужбам дані клієнтів компанії, включно з іменами й адресами, "щоб допомогти боротися зі злочинністю".

У розслідуванні видання йдеться, що за цими даними Росфінмоніторинг планував відстежувати перекази криптовалюти, у тому числі організаціям опозиційного політика Олексія Навального.

Реклама:

За даними Reuters, Binance прагнула стимулювати ріст свого бізнесу в РФ і докладала зусиль з налагодження зв'язків з російськими держорганами.

За інформацією агентства, Костарєв написав діловому партнеру, що не вважає вимогу щодо передачі даних користувачів проблемою.

Як пише агентство з посиланням на переписку Костарєва, "у нього не було багато опцій", оскільки, щоб працювати у Росії, Binance треба було "відповідати на запити регуляторів і правоохоронних органів".

Binance заявила, що твердження про те, що вона передала дані російських користувачів Росфінмоніторингу, не відповідають дійсності.

У компанії підкреслили, що влада і правоохоронні органи будь-якої країни можуть запросити дані користувача у Binance, якщо для цього є юридичні підстави. Для цього компанія розробила лендинг, і Росія в цьому плані нічим не відрізняється від інших країн, кажуть в Binance.

Binance також стверджує, що Reuters порушило свої редакційні стандарти. Як доказ компанія опублікувала повний текст листування з агентством - там директор з комунікацій Патрік Хіллман заперечує наявність у компанії будь-яких зв'язків із російською владою.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: