Decathlon призупиняє діяльність у Росії

Вівторок, 29 березня 2022, 14:19

Французька мережа спортивних товарів Decathlon повідомила про тимчасове призупинення діяльності на території РФ: компанія обіцяє продовжити підтримувати 2500 працівників у Росії.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Ми стежимо за розвитком подій і, зокрема, за становищем тих, хто безпосередньо постраждав.

Наші зусилля одразу зосередилися на безпеці та підтримці наших 125 українських членів команди, які також скористалися солідарністю своїх колег із сусідніх країн, щоб допомогти їм знайти житло, або навіть прийняти їх у свої домівки чи допомогти їм у їхніх адміністративних процедурах", - кажуть в компанії.

Реклама:

Підрозділ Decathlon, розташований у Польщі, централізує пожертви компанії (обладнання та основні продукти на суму 2,6 мільйона євро) місцевим неурядовим організаціям.

"Ми також створили фонд солідарності в 1 мільйоном євро для підтримки постраждалого населення.

Суворо дотримуючись міжнародних санкцій, Decathlon зазначає, що умови поставок більше не виконуються для продовження діяльності в Росії. Decathlon змушений призупинити роботу своїх магазинів", - підкреслили в Decathlon.

Нагадаємо:

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав споживачів з усього світу бойкотувати Auchan, Alcampo, Leroy Merlin і Decathlon за відмову піти з російського ринку.

Більш детально про роботу міжнародних компаній у Росії:

Бізнес на крові українців: які міжнародні компанії фінансують російську армію

Понад 400 компаній вийшли з Росії, але не всі зупинили бізнес. Оновлений список

У пеклі на них зачекались. Nestle, Leroy Merlin, Auсhan, Metro та інші співучасники злочинів путіна

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: