Увага інвесторів до стейблкоїнів зростає через нестабільні криптовалюти: що це

Вівторок, 11 січня 2022, 14:45
 
unsplash

Внаслідок нестабільності вартості криптовалют учасники ринку активніше інвестують у стейблкоїни, що переважно забезпечені доларом США.

Про це повідомляє Bloomberg.

Так, з листопада 2021 року інвестори стрімко почали позбуватися своїх криптоактивів. Це мало наслідком зменшення їхньої вартості – зокрема, найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin. Її вартість 10 січня опустилася нижче 40 тисяч доларів після рекорду у майже 70 тисяч доларів у листопаді.

Схожий тренд спостерігається й у другої найбільшої криптовалюти Ether, який також встановлював цінові рекорди у листопаді. Відносно рекордів листопада, ринкова вартість таких криптовалют як Binance Coin, Solana, Cardano and Polkadot впала на 36% або більше. 

Реклама:

Та падіння ринку криптовалют у вартості сприяло більш активному зростанню ринку стейблкоїнів.

Стейблкоїн – цифрова валюта, що забезпечена "реальним" активом, яким переважно виступає долар США. Таким чином вона поєднує швидкість та приватність незабезпечених цифрових валют та стабільність резервної валюти.

Наприклад, Tether (USDT) сягнув ринкової вартості 78.5 млрд доларів, лише на 3 млрд доларів вище за Ether – другу найбільшу криптовалюту світу після Bitcoin.

Неподалік розташувався USD Coin (USDC), що обігнав за капіталізацією Solana і зайняв п’яте місце з ринком у 44 млрд доларів.

Серед причин такого інтересу до стейблкоїнів є те, що вони надають інвесторам можливість отримувати високу прибутковість, пояснює Гейден Г’юз, виконавчий директор платформи соціальних медіа для трейдерів криптовалют Alpha Impact.

За його словами, учасники ринку позичають стейблкоіни та використовують їх як важіль для спекуляції на інших активах. Таким чином вони можуть заробляти від 10% до 19% за позики, які повністю забезпечені. Для багатьох учасників це є більш привабливим у періоди нестабільності ринку, ніж купівля незабезпеченої криптовалюти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: