"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

1,4 мільярда від приватизації "Більшовика" надійшли до держбюджету

Вівторок, 7 грудня 2021, 17:05
 
фото: фдм

Кошти за результатами аукціону з приватизації заводу "Більшовик" (1,429 млрд грн) 7 грудня надійшли до бюджету.

Про це повідомив у Facebook голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

За його словами, інвестор також погасить усі борги державного підприємства - більше 500 млн грн.

Реклама:

Результат команди Фонду держмайна за 2020-2021 рр - 8,1 млрд грн. Це більше ніж за сім попередніх років", - додав Сенниченко.

Читайте більше про приватизацію ПКМЗ у статті Олександра Колесніченка та Дани Гордійчук: Приватизація за сім хвилин. Як Хмельницький та Черновецький "розіграли" "Більшовик"

Читайте більше про відставку голови Фонду у статті Дани Гордійчук та Олександра Колесніченка: Хороший, поганий, злий. Чому Сенниченко йде з Фонду держмайна і хто його може замінити

Нагадаємо:

27 жовтня АТ "Перший київський машинобудівний завод" продали на аукціоні за 1,429 млрд грн – його власником стане пов'язана із групою UFuture Василя Хмельницького компанія.

Як розповідала ЕП, власником ПКМЗ став консорціум інвесторів, серед яких – власник компанії "А-девелопмент" Олексій Баранов та компанія UDP під управлінням Андрія Іванова. Акціонером UDP також є Василь Хмельницький.

На торгах жодної ставки не зробила компанія "ДК Інвест" Степана Черновецького. Причиною такої поведінки джерела ЕП називали можливі "закулісні домовленості" з Черновецьким, аби за "вигідну ціну" отримати частину нерухомості. 

Антимонопольний комітет за власною ініціативою перевірить дотримання конкуренції під час аукціону з продажу київського "Більшовика".

Згодом повідомлялось, що Антимонопольний комітет залишив без розгляду заяву на купівлю "Більшовика" пов'язаної із групою UFuture Василя Хмельницького ТОВ "Дженерал Комерс".

Дмитро Сенниченко офіційно заявив, що йде з посади голови Фонду державного майна "за власним бажанням".

За даними ЕП, однією з причин стала приватизація "Більшовика" у Києві, що пройшла за меншою ціною, ніж очікувалося. Крім того, на торги прийшли лише 3 учасники. 

Сам Сенниченко таку тезу відхилив і заявив, що відставка є його особистим рішенням. Він пояснив, що виконав усі свої плани на два роки у Фонді, а тому "час рухатися далі".  

Голову ФДМ призначає Верховна рада за поданням президента. 

За інформацією ЕП, влада на момент відставки не мала запасних варіантів для заміни Сенниченка. 

Виносити його звільнення у залу не планували, доки не буде належної кандидатури. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: