Мінцифри обговорило з Apple перепис населення і запуск цифрових документів

Вівторок, 30 листопада 2021, 20:55
 
фото: мінцифри

Команда Мінцифри на чолі з міністром Михйлом Федоровим зустрілась із топменеджером Apple Марком Ленноном - обговорили, зокрема, досвід Apple проведення електронного перепису населення та розвиток цифрової грамотності.

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри у Telegram.

Зазначається, що директору зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Apple Леннону презентували застосунок, портал та нові послуги в Дії.

"На зустрічі обговорили досвід Apple проведення електронного перепису населення. А також допомогу з цифровізацією ветеранських сервісів, розвиток цифрової грамотності, цифрові послуги у сфері охорони здоров'я тощо", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У міністерстві додають, що Леннона "приємно вразив прогрес цифровізації в Україні".

"Зокрема, перший офіційний цифровий паспорт у світі у Дії та технологія Дія.Підпису. Він зазначив, що треба створити робочі групи для обміну досвідом з цього питання, оскільки Apple останнім часом працює над впровадженням таких технологій", - додали в Мінцифри.

"Наразі Apple зацікавлені в обміні досвідом не лише щодо впровадження цифрових документів, а й технологій Дія.Підпис, сплати штрафів та податків у Дії", - заявив також Федоров.

"Компанія активно розвиває функціонал Apple Wallet щодо електронних документів. Буквально у вересні запустили Digital ID та цифрові водії для мешканців двох штатів - Арізони та Джорджії.

Надалі планують запровадити технологію на території всіх Штатів. Готуємо разом робочу групу з цього питання", - резюмував він.

Нагадаємо:

Перепис населення в Україні проведуть у співпраці з американською технологічною компанією Apple.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: