"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шмигаль доручив здешевити квитки на внутрішні авіарейси

Четвер, 25 листопада 2021, 15:20
 
фото: урядовий портал

Прем'єр Денис Шмигаль дав завдання Мінінфраструктури опрацювати і надати пропозиції здешевлення квитків на внутрішні авіаперевезення.

Про це повідомляє Урядовий портал за підсумками наради щодо розвитку внутрішніх авіаперевезень.

"В обговоренні взяли участь міністр інфраструктури Олександр Кубраков, міністр фінансів Сергій Марченко, в. о. голови Державіаслужби Сергій Коршук та представники авіакомпаній, що здійснюють пасажирські перевезення в межах України", - додали в уряді.

Там нагадали, що Кабмін визначив порядок використання 104 млн грн, передбачених у бюджеті для відшкодування витрат українських авіаперевізників під час пандемії COVID-19.

Реклама:

"Це рішення дозволить вітчизняним авіаперевізникам подати до 10 грудня цього року заявки Міністерству інфраструктури для отримання відповідних компенсацій", - йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, пандемія коронавірусу у світі суттєво вплинула на галузь авіаперевезень і зараз, коли люди поступово повертаються до подорожей, важливо, щоб ціни на авіаквитки для них стали більш доступними.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з'явиться національний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA) - Українські національні авіалінії.

Міністерство інфраструктури та Airbus підписали меморандум про взаєморозуміння щодо національного авіаперевізника.

Відповідно до тексту меморандуму з Airbus, зокрема, розглядається можливість лізингу/купівлі: шести малих вузькофюзеляжних літаків (типу А220), 12 середніх вузькофюзеляжних літаків (типу А320/А321); 4 широкофюзеляжних літаків (типу А330/350).

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №6298, який передбачає виділення з держбюджету-2021 2,5 млрд на дороги, інфраструктурну субвенцію та на національного авіаперевізника.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: