PROMOTED

"Мінфін" анонсував запуск мобільного додатку для інвестицій Multi Invest

Середа, 24 листопада 2021, 19:59

Засновники сайту "Мінфін" за підтримки Dragon Capital готують до випуску мобільний додаток Multi Invest, який зробить інвестиції в депозити, криптовалюти та цінні папери доступними у смартфоні.

 
Multi Invest

Сьогодні інвестору доводиться витрачати багато часу на інвестиційні операції, на взаємодію з банками, брокерами чи криптобіржами. Це може стати другою роботою, але це — недозволена розкіш для більшості зайнятих людей. Фінтех готовий запропонувати інвесторам рішення. Йдеться про виведення на ринок мобільного додатку, який дозволить за допомогою смартфона інвестувати в депозити, ОВДП, криптовалюти, фонди та акції компаній, що котируються на фондових біржах США.

Засновники сайту для інвесторів minfin.com.ua за підтримки інвестиційної компанії Dragon Capital анонсували запуск такого продукту — додатку Multi Invest — у першому кварталі 2022 року.

 
Multi Invest

Особливості додатку Multi Invest:

  1. Інвестиції в 4 інструменти — ОВДП, криптовалюту, фонди ETF та акції іноземних компаній.
  2. Доступний поріг входу — інвестиції можна здійснювати із сумами від 1000 грн.
  3. Відкрита архітектура — до сервісу зможуть підключатися всілякі партнери, наприклад банки та брокери зі своїми інвестиційними продуктами.

А от можливості купувати акції українських компаній не буде принаймні поки що. Насамперед це пов'язано з низькою ліквідністю українського ринку акцій. "З часом Multi Invest буде здатний надати інвестору ще більшу різноманітність інструментів, але для цього ми маємо пройти чималий шлях. У тому числі й партнерський", — каже Костянтин Вайсман, Head of Fintech компанії Treeum, якій належить сайт "Мінфін".

 
Костянтин Вайсман
Multi Invest

За його словами, у розробці Multi Invest команда орієнтувалася на широку аудиторію та створювала інструменти, призначені саме для українського інвестора. При цьому розробники врахували досвід створення та роботи подібних додатків та сервісів у Європі, США та країнах СНД. "Ідея Multi Invest — зробити інвестиції доступними кожному. Для цього довелося усунути всю офлайн-складову — відвідування офісу брокера, спілкування з менеджерами, паперові договори", — каже Сергій Віндерських, Head of Fintech Product у компанії Treeum, співзасновник minfin.com.ua.

 
Сергій Віндерських
Multi Invest

Час для запуску цілком слушний. Економічна ситуація підштовхує людей шукати різні способи вкладень, не зупиняючись лише на депозитах. Наразі ставки за гривневими депозитами становлять у середньому 8,6%, що не перекриває інфляцію на рівні 11%. А знайомі людям вкладення в нерухомість доступні далеко не всім. При цьому, за оцінками Глави НБУ Кирила Шевченка, на руках у населення акумульовано близько 30 млрд доларів. І навряд чи цю суму зможе освоїти банківський сектор та вітчизняний фондовий ринок.

На сайті Multi Invest можна передплатити новини про вихід продукту та отримати спеціальні умови для перших користувачів майбутньої програми.

 
Multi Invest

Проєкт підтримує інвестиційна компанія Dragon Capital — одна з провідних інвестиційних компаній в Україні, яка працює у сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських та брокерських сервісів корпоративним та приватним клієнтам. З грудня 2020 року Dragon Capital року є мажоритарним акціонером холдингової компанії Treeum, яка керує сайтами "Мінфін" та Finance.ua.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Підпишіться на наші повідомлення!