"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримала 700 млн доларів від МВФ – НБУ

Середа, 24 листопада 2021, 15:58
 
flickr/imf

Україна отримала другий транш у 700 млн доларів в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США)", – повідомив він.

Голова НБУ зазначив, що ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку й збільшать міжнародні резерви.

Реклама:

Довідка. Програма співпраці з МВФ stand-by розрахована на 18 місяців із фіндопомогою у 3,6 млрд СПЗ (еквівалент 5 млрд доларів). Її затвердили 9 червня 2020 року. 

Програма спрямована на забезпечення підтримки України у подоланні наслідків пандемії COVID-19 та містить низку вимог щодо важливих структурних реформ задля зменшення ключових уразливостей.

Нагадуємо:

Міжнародний валютний фонд завершив перший перегляд програми stand-by та погодив виділення Україні другого траншу у 700 млн доларів

Крім того, Фонд погодився продовжити програму до кінця червня 2022 року, що дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом 1,6 млрд СПЗ, тобто понад 2 млрд доларів.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, уряд очікує наступних переглядів програми в березні та червні наступного року.

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев заявив, що одним із структурних маяків меморандуму України з МВФ є завершення до кінця листопада процесу відбору і призначення керівника САП і забезпечення її автономії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: