В ЄС чекають від України подальших кроків для ефективної деолігархізації

Четвер, 18 листопада 2021, 16:53
 
unsplash

В ЄС оцінюватимуть ефективність українського закону про олігархів за тим, як він виконується, та наголошують, що для реального вирішення проблеми олігархії потрібні подальші кроки.

Про це заявила керівниця групи підтримки України в Європейській комісії, заступниця генерального директора Генерального директорату Єврокомісії з питань політики добросусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляє "Європейська правда".

"Я думаю, що ми ще маємо побачити, як закон виконуватиметься. Я особисто вірю в прозорість та встановлення різних реєстраторів, бо вони працюють. Я думаю, що для того, щоб ефективно вирішити проблему олігархізації, мають бути подальші кроки", - зазначила Матернова.

Водночас вона зазначила, що для ЄС був важливий сигнал, що у Києва є розуміння того, що з проблемою олігархії треба щось робити "у реальному часі". 

Реклама:

"Важливо сказати, що ми цінуємо те, що керівництво України повністю усвідомлює, що для того, щоб справді досягти добробуту та майбутнього позитивного розвитку країни, необхідно впоратися з олігархічною структурою", - сказала вона.

Раніше схожу думку висловила посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс, зазначивши, що ухвалений законопроєкт про олігархів може бути потенційно дієвим, однак для боротьби з олігархатом необхідні і додаткові заходи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: