Ціни за проїзд у Києві збільшать до 20 гривень

Вівторок, 16 листопада 2021, 16:49
 
київпастранс

Тариф на проїзд у комунальному транспорті столиці з 1 січня зросте з 8 грн до 20 грн, для власників "картки киянина" він коштуватиме 12 грн.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. 

Через електронний квиток вартість поїздки становитиме від 15 до 20 грн: 15 грн за купівлі 50 поїздок, 20 грн – за купівлі 1-9 поїздок. Місячні проїзні зі знижками залишаться: одна поїздка за ним коштуватиме від 14,20 грн до 14,50 грн залежно від типу проїзного. Також залишаються проїзні квитки на 24 години, 48 та 72 години.

Реклама:

Також зберігаються пільги для соціально-вразливих категорій населення. Поворозник нагадав, що кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 грн і деякий час користуватися комунальним транспортом за старими цінами.

З 16 листопада розпочнуться громадські обговорення за процедурою підвищення тарифів у форматі електронних консультацій, які триватимуть 15 днів. 

Причиною зростання тарифу є значне зростанням вартості складових і, відповідно, економічно обґрунтованого тарифу. 

Так, з моменту останнього підвищення у 2018 році інфляція становила 30,6%, зросла також мінімальна та середня зарплати на 75% та 54% відповідно. Також подорожчали енергоносії: електроенергію на 84% та дизельне пальне на 22,5%. 

Місцева влада пояснює, що підвищення необхідне для уповільнення відтоку кадрів, підвищення зарплат та технічного обслуговування та ремонту рухомого складу. 

Як зазначили у "Київпастранс", економічно обґрунтований тариф у наземному транспорті становить 22,30 грн. А за розрахунками київського метро – 22 грн. 

Нагадуємо:

У Києві плата за проїзд у комунальному громадському транспорті зросте через ціни на енергоносії.

Економічна правда


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: